Anakondí kvíz

15. května 2018 v 17:55 | HAAS |  Naše soutěže
Již dlouho jsem nepřidal na svůj blog nějaký ten kvíz, a tak jsem si řekl, že prostě sepíši několik dalších otázek, díky nimž si otestujete svou znalost nějakého zajímavého zvířete. Napadla mě anakonda. Neberte to doslova. Úžasný Pokud chcete, napište odpovědi do komentáře pod článek a počkejte, až na konci týdne (nejspíše v pátek) také prostřednictvím komentáře zveřejním správné odpovědi. Štěstí však můžete zkusit kdykoliv; od toho tu kvízy jsou. Nepřihlašujete se, nic za něj nedostanete, jen si zkrátka ověříte, kolik toho o anakondách víte. Připraveni?

1. Kolik druhů anakond žije v současnosti na naší planetě?
A) 3
B) 4
C) 5

2. Který druh anakondy dorůstá největších rozměrů
A) Anakonda velká
B) Anakonda žlutá
C) Anakonda temnoskrvnná

3. Ve které z těchto zemí se nevyskytuje anakonda temnoskvrnná?
A) Brazílie
B) Guyana
C) Bolívie

4. Jaký je způsob rozmnožování anakondy velké?
A) Živorodost
B) Vejcoživorodost
C) Vejcorodost

5. Jak je dlouhá anakonda žlutá?
A) 1 až 2 metry
B) 3 až 4,4 metru
C) 4,4 až 5,7 metru

6. Může anakonda žlutá ulovit mazamu?
A) Ano, mazama se objevuje na jejím jídelníčku
B) Teoreticky ano, ale obvykle se jím neživí
C) Ne, mazama žije v Africe a anakonda žlutá v Jižní Americe

7. Jak dlouhá byla největší anakonda velká chovaná v zajetí?
A) 8,6 metru
B) 9,18 metru
C) 6,27 metru

8. Delší než anakonda velká je z hadů rozhodně...
A) Užovka obojková
B) Krajta mřížkovaná
C) Krajta tygrovitá

9. Vyskytuje se v ojedinělých případech u anakondy velké partegonegeze (tzn. samice nepotřebuje k rozmnožování samce)?
A) Ano
B) Teoreticky ano, prakticky ne
C) Ne

10. Co je zač Eunectes stirtoni?
A) Jeden ze současných druhů anakondy
B) Vyhynulý druh anakondy, žijící v Jižní Americe v třetihorách
C) Pouze dnes již nepoužívané synonymum pro Eunectes murinus, resp. anakondu velkou.

Doufám, že se Vám dařilo!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 20. května 2018 v 8:38 | Reagovat

Správné odpovědi:
1) B
2) A
3) C
4) B
5) B
6) A
7) C
8) B
9) A
10) B

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama