Dryosauří kvíz

29. května 2018 v 16:17 | HAAS |  Naše soutěže
Protože jsem si nedávno vzpomněl na Velkého Ala a jeho smrt v Baladě o Alosaurovi, rozhodl jsem se, že další krátký kvíz bude o Dryosaurovi, tvorovi Alovi tak osudném. Není to dinosaurus, o kterém toho víme zrovna nejvíce, avšak proč si jen tak nezjistit, co vše o něm víte? A tak je tu tedy další kvíz, a jestli chcete, napište odpovědi do komentáře (nebo si je klidně nechte pro sebe, na tom nezáleží). Za pár dnů opět napíši správné odpovědi do komentáře pod tento článek. To je vše, máte-li chuť, pusťte se do toho...

1. Kdy žil Dryosaurus?
A) V pozdní Křídě před 75 miliony let
B) V pozdní Juře před 155 miliony let
C) V raném Triasu před 240 miliony let

2. Jaké délky dosahoval Dryosaurus?
A) Až 3 metry
B) Až 4 metry
C) Až 5 metrů

3. Kde byly nalezeny zkamenělé pozůstatky Dryosaura?
A) Ve Velké Británii
B) V Keni
C) Ve Spojených státech amerických

4. Co název Dryosaurus znamená v překladu?
A) Chabý ještěr
B) Stromový ještěr
C) Rychlý ještěr

5. Dokázal Dryosaurus šplhat po stromech?
A) Ano, ale většinu času trávil na zemi
B) Ano, na stromech žil po většinu života
C) Ne, pohyboval se pouze po zemi.

6. Který z těchto dinosaurů byl blízce příbuzný Dryosaurovi?
A) Valdosaurus
B) Othnielia
C) Ornithosuchus

7. Čeleď Dryosauridae byla popsána...
A) V roce 1888
B) V roce 1984
C) V roce 2004

8. Se kterým z těchto masožravců se mohl Dryosaurus potkat?
A) S Allosaurem
B) S Postosuchem
C) S Velociraptorem

9. Hmotnost Dryosaura se pohybovala mezi...
A) 40 až 70 kilogramy
B) 80 až 110 kilogramy
C) 80 až 170 kilogramy

10. V jakém z těchto dokumentů nebyl Dryosaurus vyobrazen?
A) Putování s dinosaury: Balada o Alosaurovi
B) Toulky dinosaurů Amerikou
C) Dinosauři: Anatomická tajemství.

Doufám, že se Vám dařilo!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Maty26 Maty26 | Web | 29. května 2018 v 17:45 | Reagovat

A) A) C) B) C) B) B) A) A) A)
Je tam až moc áček a béček, tak jsem zvědav :D

2 Martinoraptor Martinoraptor | Web | 30. května 2018 v 13:39 | Reagovat

B,B,C,B,C,B,B,A,A,C

3 HAAS HAAS | Web | 1. června 2018 v 20:06 | Reagovat

Správné odpovědi:
1) B
2) A
3) C
4) B
5) C
6) A
7) B
8) A
9) C
10) C

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama