Varaní soutěž

22. května 2018 v 17:49 | HAAS |  Naše soutěže
Po týdnu přináším další krátký kvíz (mimochodem, odpovědi k Anakondímu kvízu již byly přidány). Tentokrát se zaměříme na varany. Tito ještěři patří k nejzajímavějším plazům vůbec, tedy alespoň z mého pohledu. Tak neváhejte a vyzkoušejte si, co všechno o nich vlastně víte... Pokud chcete, můžete odpovědi napsat do komentáře. Po několika dnech od napsání a následném vydání tohoto článku napíši do komentáře správné odpovědi...

1. Který druh varana dorůstá největší velikosti?
A) Varan nilský
B) Varan komodský
C) Varan Gouldův.

2. Se kterým z těchto varanů se nesetkáme v Austrálii?
A) Varan pustinný
B) Varan Gouldův
C) Varan ostnoocasý

3. Jak se rozmnožují varani?
A) Rodí živá mláďata
B) Všechny druhy se rozmnožují pouze partenogenezí
C) Kladou vejce.

4. Vyskytuje se u varana komodského partenogeneze?
A) Ano
B) Ne
C) Vyber si.

5. Žili varanovití v období Křídy?
A) Nelze to potvrdit ani vyvrátit
B) Určitě ano
C) Určitě ne

6. Jaké maximální rychlosti dosahuje australský varan obrovský?
A) 20 km/h
B) 30 km/h
C) 40 km/h

7. Varan Salvadoriův:
A) Žije po celé jihovýchodní Asii a dorůstá délky 2,5 metru
B) Žije na Nové Guineji a dorůstá délky 2,5 metru
C) Žije v Austrálii a dorůstá délky 2 metry

8. Čím se neživí varan nilský?
A) Rybami
B) Krokodýlími vejci
C) Zmijemi pouštními

9. Jaké maximální délky dosahoval pravěký australský varan Megalania prisca nebo též Varanus priscus?
A) 7 metrů
B) 6 metrů
C) 5 metrů

10. Který světadíl je pravděpodobně kolébkou varanů?
A) Afrika
B) Austrálie
C) Asie

Toť vše, doufám, že jste si kvíz užili, a nezapomeňte se sem za pár dnů zastavit pro správné odpovědi!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 HAAS HAAS | Web | 25. května 2018 v 21:56 | Reagovat

Správné odpovědi:
1) B
2) A
3) C
4) A
5) B
6) C
7) B
8) C
9) A
10) C

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama